فدراسیونی که زبان انگلیسی بلد نبود، ژیمناستی که محروم شد/ گردن زدن مسگر به جرم بیسوادی آهنگر!
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، رقابتهای جام جهانی ژیمناستیک در آلمان که یکی از مراحل کسب سهمیه المپیک محسوب میشود، با حضور مهدی الفتی و مهدی احمد کهنی برگزار شد. در این رقابتها الفتی در ماده پرش خرک شرکت کرد و همانند بازیهای آسیایی هانگژو مدال نقره گرفت و مهدی احمد کهنی در ماده دارحلقه حضور یافت. در حالیکه احمد کهنی نیز همانند الفتی به فینال رسید و پیشبینی میشد مدال بگیرد، وی به دلیل محرومیت حضور در فینال و کسب مدال را از دست داد و با توجه به محرومیت یک سال و نیمه رویای المپیک احمد کهنی در عین ناباوری از دست رفت.
ژیمناست ایران با کسب رتبه دوم به فینال وسیله دارحلقه جام جهانی ژیمناستیک آلمان راه یافته بود، به دلیل محرومیت ۱۶ ماهه از سوی وادا حضور در فینال این رقابتها را از دست داد. این محرومیت به دلیل پر نکردن فرمهای وادای مربوط به محل زندگی و تمرینی در یک سال گذشته است که ۸ ماه از این محرومیت به پایان رسیده.
*محرومیت به دلیل پر نکردن فرم
مهدی احمد کهنی درباره اینکه چرا در فینال دارحلقه شرکت نخواهد کرد، گفت: متاسفانه من در سایت آنتیدوپینگ اطلاعات لازم را درباره محل زندگی و همچنین محل تمرینات در یک سال آینده وارد نکرده بودم و به همین دلیل از طرف وادا محروم شدم. این مسئله هم به دلیل این بود که تا پیش از این برای تست دوپینگ با من تماس گرفته میشد و آنها به محل زندگی من میآمدند و چندین بار هم در کرمان و تهران از من دوپینگ گرفته شد.
وی افزود: در مسابقات رسمی همچون جام جهانی قطر و همینطور بازیهای آسیایی هانگژو تستهای دوپینگ من همگی منفی شدند. اما حدود ۶ ماه پیش با من تماس گرفتند و گفتند به دلیل پر نکردن فرمهایی که باید محل زندگی و تمریناتم را در آن وارد میکردم، محروم شدهام. در واکنش به این مسئله گفتم که اطلاعی از این موضوع نداشتم.
ملیپوش ژیمناستیک ایران تصریح کرد: متاسفانه دلایلم درباره پر نکردن فرمها مورد قبول واقع نشد. در نهم فوریه به من ایمیلی زده شد که در آن آمده بود یا باید محرومیتم را قبول کنم یا اینکه به دادگاه عالی ورزش شکایت کنم. پس از مشورت با چندین نفر به این نتیجه رسیدم که امیدی به موفقیت و تبرئه من در دادگاه عالی ورزش نیست. روز گذشته آخرین مهلت پاسخ به ایمیل بود و من محرومیتم را قبول کردم. بر همین اساس دیگر نمیتوانستم در فینال جام جهانی شرکت کنم. البته از محرومیت ۲ سالهام حدود ۸ ماه آن گذشته و باید بقیه محرومیتم که حدود ۱۶ ماه است را طی کنم و بار دیگر به میادین بازگردم.
*قصه از کجا شروع شد؟
همین چند هفته پیش بود که در گیر و دار عدم معرفی اینچه درگاهی به عنوان سرپرست فدراسیون ژیمناستیک، خبرگزاری آنا خبری منتشر کرد که دوپینگ یک ژیمناست باسابقه مثبت اعلام شده.( اینجا بخوانید)
در این خبر آمده بود ظاهرا دوپینگ یک ژیمناست شناختهشده و مطرح و عنواندار – که حالا مشخص شده احمد کهنی بوده – محرز شده و وی بین ۲ تا ۴ سال از حضور در هرگونه میادین ورزشی محروم خواهد ماند؛ موضوعی که به تأیید آژانس بینالمللی مبارزه با دوپینگ هم رسیده است.
از قرار معلوم به علت شرایط نابهسامان فدراسیون اعتراض این ژیمناست به جایی نرسیده و وی نتوانسته دفاع رسمی از خود انجام دهد. اگرچه در بحث دوپینگ ژیمناست مسئولیت اصلی را بر عهده دارد و وادا به طوری جدی با تخلفات برخورد کرده و هیچ اغماضی ندارد و حتی فدراسیونهای جهانی نیز در این زمینه هیچ اختیاری ندارند، اما شاید یک دفاعیه میتوانست از محرومیت ژیمناست خاطی بکاهد.
ظاهرا این ژیمناست از طریق مراجع ذیصلاح داخلی یا همان فدراسیون پزشکی ورزشی و ستاد مبارزه با دوپینگ به دنبال اعتراض به رأی دوپینگش هم بود، اما از ابتدا هم مشخص بود در رای صادره هیچ تغییری رخ نخواهد داد و احمد کهنی باید محرومیت خود را متحمل شود.
در همان مقطع فرزاد شارکی قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در یک لاپوشانی آشکار و تحریف واقعیت اعلام کرد دوپینگ یک ژیمناست واقعیت ندارد و کذب محض است در حالیکه این دوپینگ به دلیل عدم پر کردن فرمهای مربوطه توسط احمد کهنی محرز و وی با محرومیت روبرو شده بود، اما مسئولین ستاد مبارزه با دوپینگ سعی کردند با قلب واقعیتن ماجرا را مسکوت نگاه دارند تا شاید بتوانند آن را ماستمالی کنند اتفاقی که هرگز رخ نداد و ماه پشت ابر نماند.
قصور فدراسیون غیرقانونی
عابد حقدادی رئیس غیرقانونی فدراسیون ژیمناستیک یکی از متهمان اصلی این اتفاق تلخ است. حقدادی که در انتخابات پرحاشیه و غیرقانونی اسفند سال گذشته انتخاب شد، در طول یک سال گذشته هرگز از سوی فدراسیون جهانی ژیمناستیک به رسمیت شناخته نشد و با وجود اطلاع و آگاهی از غیرقانونی بودن خود و هشدارهای فدراسیون جهانی حاضر نشد صندلی ریاست فدراسیون را ترک کند. نتیجه این اتفاق کنسل شدن حضور ژیمناستهایی ایرانی در چندین رویداد بین المللی آسیایی و جهانی به دلیل در اختیار نداشتن ایمیل و به رسمیت نشناختن حقدادی از سوی فدراسیون جهانی بود.
این تنها تبعات حضور وی در این پست نبوده. بلکه در همان مقطع اخطاریههای فدراسیون بین المللی ژیمناستیک درباره شرایط مهدی احمد کهنی و عدم پر کردن فرم به فدراسیون ارسال شده، اما حقدادی و یارانش آن را جدی نگرفته اند و همین سبب شده تا در عین ناباوری یکی از پرامیدترین و شانسهای اصلی کسب سهمیه المپیک ایران به گناه ناکرده محکوم شود.
هر چند که مقصر اصلی پر نکردن فرمهای وادا خود احمدکهنی است و باید ورزشکاران برای پرکردن فرمهای مربوط به وادا اقدام کنند، اما فدراسیون وقت و زیرمجموعههای کمیته پزشکی و روابط بین الملل در این مورد مقصرند. ایمیلها و اخطاریههای مربوط به پر نشدن فرمهای وادا همانطور که برای احمدکهنی ارسال میشده برای فدراسیون نیز ارسال شده و باید فدراسیون در خصوص این ورزشکار پیگیری لازم را انجام میداده، اما به نظر میرسد بیتوجهی فدراسیون و خود ورزشکار، سبب دو سال محرومیت این ورزشکار شد؛ ورزشکاری که احتمال شانس سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس را داشت. جالب اینکه در همان مقطع اینچه درگاهی به عنوان رئیس قانونی فدراسیون و کسی که فدراسیون جهانی او را به رسمیت میشناخت، در دو مقطع هشدار لازم را به فدراسیون وقت داده، اما ظاهرا گوش شنوایی نبوده و حقدادی و همکارانش آن را جدی نگرفته اند.
فدراسیون بیسوادها!
ظاهرا ایمیلهای اخطاریه به هاشمی کارشناس خبره فدراسیون ژیمناستیک ارسال شده تا وی ماجرا را پیگیری کند، جالب اینکه کارشناس خبره وقت فدراسیون مدعی شده تمامی اخطاریههای مربوط به پر کردن فرمهای وادا به امین بخش دبیر وقت فدراسیون ارسال کرده، اما گویا وی، چون به زبان انگلیسی مسلط نبوده به آن توجهی نکرده! جالب اینجاست که دبیر منصوب عابد حقدادی ماجرا را گردن نمیگیرد همانند حقدادی که وقتی کار از کار گذشته با احمد کهنی به فدراسیون پزشکی ورزشی مراجعه کرده اند تا دنبال راهکار باشند. ظاهرا آنها تصور می کردند تشکیلات جهانی وادا هم همانند وادا ایران است که دوپینگ و محرومیت ژیمناست را بداند و حاشا کند!
در نهایت دود حضور غیرقانونی حقدادی در فدراسیون ژیمناستیک به چشم این رشته و یکی از مهمترین ورزشکاران آن رفت که به گناه ناکرده محروم شده و باید تاوان بی مبالاتی و قصور فدراسیونی را بدهد که از اساس مشکل داشت و قانونی نبود. نکته عجیبتر رفتار وزارت ورزش و وزیر ورزش با این اتفاقات است. وی پس از برکناری اجباری حقدادی در یک تصمیم بحث برانگیز وی را به عنوان سرپرست فدراسیون آمادگی جمسانی منصوب کرد تا حقدادی پاداش قصور و اهمال خود در فدراسیون ژیمناستیک را به بهترین شکل ممکن دریافت کند! در ورزشی که مقصران و متهمان همانند حقدادی به جای تنبیه و برکناری، پاداش و پست میگیرند، اساسا باید هم انتظار چنین اتفاقات تلخی را داشت.
انتهای پیام/